Tocana de ficat

Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, cel putin douazeci de minu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr ficat de porc
  • 5-6 cepe
  • 1 lingura bulion de rosii
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • verdeata tocata
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, cel putin douazeci de minute, adaugand apa rece ca sa nu se arda. In sosul de ceapa se adauga bulionul, apoi ficatul taiat felii subtiri. Se pune o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Vinul se adauga o data cu sarea si piperul. Tocana se parfumeaza cu o foaie de dafin pusa la fiert o data cu ficatul dupa care se lasa sa scada bine.
Se serveste imediat, cu verdeata tocata deasupra.

Alte retete culinare:

Tocanita de legume

Tocana de vara

Tochitura de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci