Tocana de pui cu smantana

Se ia pieptul de pui se spala, se tai cubulete si se pune intr-un bol mai mare. Se taie lamaia in 2 si se picura zeama pe pui. Se pune la fiert 1/5 l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 1 lamaie
  • 3 cuburi pentru supa
  • 8 linguri de ulei sau unsoare
  • 2 plicuri de tocana
  • 2 sticle de ciuperci curatate
  • 1 buc de ardei venetian
  • 1 cana de smantana

Mod de preparare

Se ia pieptul de pui se spala, se tai cubulete si se pune intr-un bol mai mare. Se taie lamaia in 2 si se picura zeama pe pui. Se pune la fiert 1/5 litri de apa si se pun cuburile de supa(de preferat de pui) in ea. Se incalzeste unsoare, se taie 1 ceapa si se pune la calit. Se scurg puii si se pun la prajit in unsoare. Cand s-a albit carnea, se scurge grasimea din tigaie si se pune 1l, din supa fiarta, peste carne. Carnea trebuie sa fiarba la foc mediu si sa aibe tot timpul apa. Cand carnea s-a fiert se adauga restul de supa si cele 2 plicuri de tocana. Se amesteca, pana devine „fara noduri” si se adauga ciupercile. Se tai ardeii cuburi si se adauga la mancare. Cand este gata se toarna o ceasca de smantana in capodopera.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori