Tocana de pui cu smantana

Se ia pieptul de pui se spala, se tai cubulete si se pune intr-un bol mai mare. Se taie lamaia in 2 si se picura zeama pe pui. Se pune la fiert 1/5 l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 1 lamaie
  • 3 cuburi pentru supa
  • 8 linguri de ulei sau unsoare
  • 2 plicuri de tocana
  • 2 sticle de ciuperci curatate
  • 1 buc de ardei venetian
  • 1 cana de smantana

Mod de preparare

Se ia pieptul de pui se spala, se tai cubulete si se pune intr-un bol mai mare. Se taie lamaia in 2 si se picura zeama pe pui. Se pune la fiert 1/5 litri de apa si se pun cuburile de supa(de preferat de pui) in ea. Se incalzeste unsoare, se taie 1 ceapa si se pune la calit. Se scurg puii si se pun la prajit in unsoare. Cand s-a albit carnea, se scurge grasimea din tigaie si se pune 1l, din supa fiarta, peste carne. Carnea trebuie sa fiarba la foc mediu si sa aibe tot timpul apa. Cand carnea s-a fiert se adauga restul de supa si cele 2 plicuri de tocana. Se amesteca, pana devine „fara noduri” si se adauga ciupercile. Se tai ardeii cuburi si se adauga la mancare. Cand este gata se toarna o ceasca de smantana in capodopera.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
3
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Parteneri
Melci cu nuca si cacao
Bucataras.RO

Melci cu nuca si cacao

Sursa de inspiratie: http://www.lauraadamache.ro/2008/09/korvapuusti-briose-finlandeze.html

Melci cu nuca si cacao
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia