Tocanita cu carne si orez

Se taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se stropeste cu apa ca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr cotlet de porc
  • 6 ardei
  • 4 rosii
  • 200 gr orez
  • 1-2 legaturi ceapa
  • 1-2 fire usturoi verde
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper alb si negru
  • 1-2 crengute cimbru

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se stropeste cu apa calduta. Intre timp, se curata ceapa, usturoiul si ardeii, se spala si se pun sa se caleasca impreuna cu carnea de porc. Separat, se alege orezul, se trece prin cateva jeturi de apa si se pune sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se acopera cu un servet si se lasa sa se inabuse. Se oparesc rosiile, se taie cubulete si se adauga in oala cu ardeii si carnea, iar dupa ce au fiert toate ingredientele, se pune orezul. Se amesteca usor si se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa sa scada.
Se serveste cu salata verde sau de varza dulce si se orneaza cu cimbru proaspat.

Alte retete:

Tocanita de pui

Tocanita de vita

Tocanita de vitel cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat
Bucataras.RO

Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

Andra Mihail ne invită la Ostropel de pui, acest fel de mâncare tradițional românesc cu pui suculent, sos de...

Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise