Tocanita cu carne si orez

Se taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se stropeste cu apa ca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr cotlet de porc
  • 6 ardei
  • 4 rosii
  • 200 gr orez
  • 1-2 legaturi ceapa
  • 1-2 fire usturoi verde
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper alb si negru
  • 1-2 crengute cimbru

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se stropeste cu apa calduta. Intre timp, se curata ceapa, usturoiul si ardeii, se spala si se pun sa se caleasca impreuna cu carnea de porc. Separat, se alege orezul, se trece prin cateva jeturi de apa si se pune sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se acopera cu un servet si se lasa sa se inabuse. Se oparesc rosiile, se taie cubulete si se adauga in oala cu ardeii si carnea, iar dupa ce au fiert toate ingredientele, se pune orezul. Se amesteca usor si se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa sa scada.
Se serveste cu salata verde sau de varza dulce si se orneaza cu cimbru proaspat.

Alte retete:

Tocanita de pui

Tocanita de vita

Tocanita de vitel cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Coquelet de Bretagne - Franta
3
Mancaruri cu carne

Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Coquelet de Bretagne - Franta
Scrumbii de Dunare la gratar
4
Mancaruri cu peste

Scrumbii de Dunare la gratar

Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...

Scrumbii de Dunare la gratar
Parteneri
Tajine de ied
Bucataras.RO

Tajine de ied

Cel mai des veti intilnii reteta facuta cu carne de miel, dar cum eu mai aveam ceva carne de ied in congelator si cum vroiam...

Tajine de ied
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea