Tocanita de legume coapte cu pulpe de pui

Pulpele le punem la fiert cu o cepa intreaga. Coacem ardeii, rosiile si o ceapa. Dupa ce s-au copt, le curatam si le taiem cubulete. Curatam, spalam s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de legume coapte cu pulpe de pui

Ingrediente

  • 6 ardei grasi
  • 1
  • 5 kg vinete
  • 1/2 kg dovlecei
  • 4 rosii mari
  • 2 morcovi mari
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei iute
  • 6 pulpe superioare
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb sec
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • patrunjel

Mod de preparare

Pulpele le punem la fiert cu o cepa intreaga. Coacem ardeii, rosiile si o ceapa. Dupa ce s-au copt, le curatam si le taiem cubulete. Curatam, spalam si taiem cubulete, vinetele si dovleceii.

Morcovul il curatam, spalam si il dam prin razatoarea cu ochiuri mici.

Taiem marunt o ceapa si cateii de usturoi. Intr-o cratita incapatoare

incingem ulei si calim vinetele cu dovleceii. Adaugam ceapa cruda,

usturoiul. Stingem cu sucul de rosii

si adaugam restul de legume coapte. Cand carnea este aproape fiarta, o

scoatem din zeama si o dezosam. Adaugam carnea peste legume si punem 3

foi de dafin, cimbru, piper, sare si zeama in care a fiert carnea si dam

la cuptor pana scade sosul la jumatate. Punem vinul si mai lasam 10

minute.


Scoatem de la cuptor si adaugam patrunjelul taiat marunt. Apoi se poate servi. Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-de-mancaruri.blogspot.com


Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Supa de galuste

Friptura de vita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide