Tocanita de limba cu praz si masline

Punem la fiert limba spalata in mai multe ape. La fiert o punem impreuna cu: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostr

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tocanita de limba cu praz si masline

Ingrediente

  • 2 limbi de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 300 g masline din acelea naturale
  • de culoare maro deschis
  • 1 cana de vin alb sec sau demisec
  • 2-3 linguri de pasta tomate
  • Zeama in care a fiert limba
  • Condimente
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Punem la fiert limba spalata in mai multe ape. La fiert o punem impreuna cu: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostru pentru a-si lua gust. Dupa ce au fiert se curata de pielite cat sunt calde si apoi se taie fasii sau felii mai grosute. Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga maslinele si se calesc si ele, se adauga prazul taiat rondele nu foarte subtiri ( eu am taiat cateva bucati mai mari pentru aspect) si se lasa sa se inmoaie bine si prazul. Se adauga o parte din apa in care a fiert limba ( atat cat sa acopere prazul)si se lasa acoperit cu capac sa scada. Spre sfarsit se adauga limba fiarta si se mai lasa putin. Se desface bulionul cu putina zeama si se adauga la mancare. Se mai baga la cuptor pentru vreo 15 minute sa mai scada. Se sareaza dupa gust daca mai este cazul avand in vederea ca maslinele sunt sarate. Se serveste cu un pahar de vin alb dar in lipsa lui putem bea unul rosu de tara.


Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Gem de mere cu miere
1
Dulceata

Gem de mere cu miere

Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...

Gem de mere cu miere
Salata de creier de boeuf
2
Aperitive cu carne

Salata de creier de boeuf

Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...

Salata de creier de boeuf
Tarta simpla cu branza
3
Prajituri

Tarta simpla cu branza

Tarta cu branza este foarte usor de preparat. Este o prajitura cu branza delicioasa, usoara cu aroma discreta de vanilie.

Tarta simpla cu branza
Punch pentru copii
4
Punch-uri

Punch pentru copii

Punch fara alcool pentru copii cu ingrediente 100% naturale

Punch pentru copii
Furnici in copac
5
Paste si pizza

Furnici in copac

Pentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !

Furnici in copac
Parteneri
Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!
Bucataras.RO

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Iata-ma ajunsa la reteta cu numarul 200! Vreau sa va spun cat de mult ma bucur ca in urma cu 1 an si 9 luni am intrat in...

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni