Tocanita de pipote cu vin

Tocanita de pipote cu vin este o reteta delicioasa pentru care nu va trebuie decat pipote, rosii, vin, ceapa si ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tocanita de pipote cu vin

Ingrediente

  • -4 cepe potrivite
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 kg pipote
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia dulce
  • verdeata
  • 50 nl ulei

Mod de preparare

Tocanita de pipote cu vin este o reteta delicioasa. Spalam pipotele.Ceapa se curata si se toaca.Rosiile le spalam si le tocam cubulete. Punem la calit ceapa.
Intr-o alta cratita calim pipotele in ulei. Adaugam peste ceapa calita rosiile taiate cubulete.
Peste rosii adaugam si pipotele, boiaua, sare, piper si apa cat sa le acopere. Le introducem la cuptor la foc mediu.
Cand sunt aproape fierte amestecam pasta de tomate cu vinul si turnam peste pipote. Mai lasam la cuptor circa 15-20 de minute.


Tocanita de pipote cu vin se serveste alaturi de o garnitura din cartofi.
Pentru prepararea acestei tocanite ar fi ideala:Cratita ovala cu capac Calve Spain de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori