Tocanita de pipote cu vin

Tocanita de pipote cu vin este o reteta delicioasa pentru care nu va trebuie decat pipote, rosii, vin, ceapa si ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tocanita de pipote cu vin

Ingrediente

  • -4 cepe potrivite
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 kg pipote
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia dulce
  • verdeata
  • 50 nl ulei

Mod de preparare

Tocanita de pipote cu vin este o reteta delicioasa. Spalam pipotele.Ceapa se curata si se toaca.Rosiile le spalam si le tocam cubulete. Punem la calit ceapa.
Intr-o alta cratita calim pipotele in ulei. Adaugam peste ceapa calita rosiile taiate cubulete.
Peste rosii adaugam si pipotele, boiaua, sare, piper si apa cat sa le acopere. Le introducem la cuptor la foc mediu.
Cand sunt aproape fierte amestecam pasta de tomate cu vinul si turnam peste pipote. Mai lasam la cuptor circa 15-20 de minute.


Tocanita de pipote cu vin se serveste alaturi de o garnitura din cartofi.
Pentru prepararea acestei tocanite ar fi ideala:Cratita ovala cu capac Calve Spain de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci