Tochitura de porc

Tochitura de porc este o mancare consistenta care va satura imediat persoanele asezate la masa. Pentru prepararea reteti ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de porc, carnati, ficatei, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci, vin, ardei iute, dafin, cimbru, boia.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 3-4 carnati oltenesti
  • 200 g ficatei
  • 2 cani cu supa
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii in bulion
  • 1 cutie de ciuperci
  • 200 ml vin rosu
  • 2 frunze de dafin
  • patrunjel verde
  • ardei iute
  •  cimbru
  • boia
  •  sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Tochitura de carne poate fi servita cu mamaliguta calda. Prima data ne apucam de pregatirea carnii. Carnea se taie si se curata si se condimenteaza cu sare, piper si simbru. Se stropeste cu vin rosu si se lasa la rece 30 de minute. Intr-un ceaun se pun 3 linguri de ulei si se caleste carnea. 10 minute mai tarziu se adauga carnatii si ficateii. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un castron si in ceaun se caleste ceapa. Se adauga carnea de porc, se amesteca si se completeaza cu 2 cani de supa pentru tochitura. Se pun condimentele si se lasa la foc mic 30-40 de minute, dupa care se pun rosiile, vinul, usturoiul. Se lasa sa dea un clocot si se pune la cuptor pana cand scade sosul tochiturii. Tochitura de porc este o reteta consistenta dar delicioasa. Preateste-o fara teama!


Se serveste cu mamaliguta.

Alte retete recomandate:

Pulpa de porc cu legume

Supa italiana cu legume

Legume picante

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide