Dupa ce dati un clocot de 10 minute cu puiul portionat,opriti pieptul si eventual pulpele,aruncati apa. Acum ,dupa ce s-a racit incercati sa desfaceti
Dupa ce dati un clocot de 10 minute cu puiul portionat,opriti pieptul si eventual pulpele,aruncati apa.
Acum ,dupa ce s-a racit incercati sa desfaceti carnea de pe oase pe lungimea fibrei muschilor,taiati bucatele de 3-4 cm subtiri de un cm.
Puneti ce va ramas ,intr-o oala cu 2-3 litri de apa si zarzavatul dat prin razatoare,fierbeti si obtineti o supa.
Puneti intr-o cratita unt si prajiti putin,nu prea mult ca bucatile sa ramana albe.
Din oala cu supica ,luoati si puneti pana se acopera si inca ceva cam dublu cat sa poata fierbe bine carnea.
Cand a scazut,adaugati 4-5 linguri de smantana,2-3 catei (de usturoi) taiati feliute,sare ,piper si marar tocat marunt.
Fierbeti la foc mic si fara capac pana scade.
Pentru ce-i care le plac mancarurile mai condimentate ,pune-ti si putin ardei iute.
Ca sa-i dati o aroma deosebita ,cateva picaturi de zeama de lamaie,se toarna in farfurie
Se serveste cu paine proaspata sau mamaliga.
Pofta buna!
Reteta Tochitura de pui a fost propusa de iuga pe forum culinar.ro
Alte retete traditionale gasiti aici:
Ardei copti cu mamaliguta,
Ciorba de vacuta,
Papricas de pui cu smantana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii