Dupa ce dati un clocot de 10 minute cu puiul portionat,opriti pieptul si eventual pulpele,aruncati apa. Acum ,dupa ce s-a racit incercati sa desfaceti
Dupa ce dati un clocot de 10 minute cu puiul portionat,opriti pieptul si eventual pulpele,aruncati apa.
Acum ,dupa ce s-a racit incercati sa desfaceti carnea de pe oase pe lungimea fibrei muschilor,taiati bucatele de 3-4 cm subtiri de un cm.
Puneti ce va ramas ,intr-o oala cu 2-3 litri de apa si zarzavatul dat prin razatoare,fierbeti si obtineti o supa.
Puneti intr-o cratita unt si prajiti putin,nu prea mult ca bucatile sa ramana albe.
Din oala cu supica ,luoati si puneti pana se acopera si inca ceva cam dublu cat sa poata fierbe bine carnea.
Cand a scazut,adaugati 4-5 linguri de smantana,2-3 catei (de usturoi) taiati feliute,sare ,piper si marar tocat marunt.
Fierbeti la foc mic si fara capac pana scade.
Pentru ce-i care le plac mancarurile mai condimentate ,pune-ti si putin ardei iute.
Ca sa-i dati o aroma deosebita ,cateva picaturi de zeama de lamaie,se toarna in farfurie
Se serveste cu paine proaspata sau mamaliga.
Pofta buna!
Reteta Tochitura de pui a fost propusa de iuga pe forum culinar.ro
Alte retete traditionale gasiti aici:
Ardei copti cu mamaliguta,
Ciorba de vacuta,
Papricas de pui cu smantana
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii