Pentru vinetele umplute se aleg patlagele vinete mai mici, de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa clocotita.
Pentru vinetele umplute se aleg patlagele vinete mai mici, de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa clocotita. Se scot, se racoresc cu apa rece, apoi se tin 1/4 ora sub teasc, pentru ca apa sa iasa din ele. Se scobesc. Se da carnea prin masina, se prajeste in untura cu putina ceapa, se adauga sare, piper si un ou. Se umplu vinetele. Se face un sos dintr-o lingura de untura, o ceapa taiata marunt si faina. Se adauga apa, putin bulion si miezul scos din vinete. Dupa ce a fiert, se strecoara prin sita. Se toarna peste vinetele asezate in cratita. Se lasa sa fiarba inabusit. Inainte de a servi se dau o jumatate de ora la cuptor.
Vinetele umplute se servesc calde.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaUn tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi...
Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâieGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii