Vinete delicioase umplute

Pentru vinetele umplute se aleg patlagele vinete mai mici, de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa clocotita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 vinete potrivite
  • 500 g carne macra
  • 1 ceapa
  • 1 Iingura untura
  • 1 ou
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos:
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca apa
  • 1 lingura bulion.

Mod de preparare

Pentru vinetele umplute se aleg patlagele vinete mai mici, de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa clocotita. Se scot, se racoresc cu apa rece, apoi se tin 1/4 ora sub teasc, pentru ca apa sa iasa din ele. Se scobesc. Se da carnea prin masina, se prajeste in untura cu putina ceapa, se adauga sare, piper si un ou. Se umplu vinetele. Se face un sos dintr-o lingura de untura, o ceapa taiata marunt si faina. Se adauga apa, putin bulion si miezul scos din vinete. Dupa ce a fiert, se strecoara prin sita. Se toarna peste vinetele asezate in cratita. Se lasa sa fiarba inabusit. Inainte de a servi se dau o jumatate de ora la cuptor.


Vinetele umplute se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc