Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza, se adauga pu
Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza, se adauga putin ulei de masline si se « maseaza » carnea. Eu am lasat-o la frigider de pe-o zi pe alta cand am gatit-o. Legumele se spala, se toaca ceapa marunt, morcovul, albitura si telina se taie rondele subtiri. Ardeiul se taie cuburi mai mari si usturoiul se zdrobeste in mojar sau se preseaza cu lama unui cutit mai mare. Se incinge o tigaie mai mare si se pune ulei. Cand s-a incins si uleiul adaugam in ordinea urmatoare legumele si calim dupa fiecare : ceapa, usturoiul, radacinoasele si la urma ardeiul. Scoatem apoi legumele si calim carnea separat. Se adauga cate putin din supa fierbinte peste carne si se fierbe bine. Cand s-a fiert vita se pun legumele si se adauga vinul, boabele de piper, foile de dafin si la sfarsit cateva linguri de pasta de tomate desfacuta cu supa si putin sos de soia. Eu am avut un vin din ala de tara de-ti raman dintii negrii de concentrat ce e, de altfel se vede dupa spuma facuta. Se lasa sa se lege un sos mai gros si sa se patrunda aromele dupa care se stinge focul. Orezul se pune in 2 cani de apa sau supa fierbinte, se adauga 2 lingurite de curry, un cub de unt, putina sare, cardamon si curcuma. Se acopera cu folie de aluminiu si capac si se lasa 15 minute pe foc mic dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa 10 minute cu folia.
Mancarica se serveste cu garnitura de orez.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii