Vitel cu dovlecei

Pentru vitelul cu dovlecei se prajeste carnea de vitel in unt sau in untura, cu ceapa si putina faina. Se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne
  • 1 lingura unt sau
  • untura
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita faina
  • 4 dovlecei frumosi sau
  • 50 dovlecei in floare
  • 1 lingurita marar tocat
  • 2 linguri smantana
  • sare.

Mod de preparare

Pentru vitelul cu dovlecei se prajeste carnea de vitel in unt sau in untura, cu ceapa si putina faina. Se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se rad dovleceii de coaja. Cei mici in floare se lasa intregi, cei mari se taie in patru in lung, apoi in bucati de 5 — 6 cm. Se prajesc in putina grasime. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se pun dovleceii si mararul, se da cratita la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit pana ce dovleceii sint gata. Dovleceii prea fierti se sfarama usor.


La vitelul cu dovlecei, dupa gust, inainte de a se servi, se pot adauga doua linguri de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori