Vitel cu dovlecei

Pentru vitelul cu dovlecei se prajeste carnea de vitel in unt sau in untura, cu ceapa si putina faina. Se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne
  • 1 lingura unt sau
  • untura
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita faina
  • 4 dovlecei frumosi sau
  • 50 dovlecei in floare
  • 1 lingurita marar tocat
  • 2 linguri smantana
  • sare.

Mod de preparare

Pentru vitelul cu dovlecei se prajeste carnea de vitel in unt sau in untura, cu ceapa si putina faina. Se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se rad dovleceii de coaja. Cei mici in floare se lasa intregi, cei mari se taie in patru in lung, apoi in bucati de 5 — 6 cm. Se prajesc in putina grasime. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se pun dovleceii si mararul, se da cratita la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit pana ce dovleceii sint gata. Dovleceii prea fierti se sfarama usor.


La vitelul cu dovlecei, dupa gust, inainte de a se servi, se pot adauga doua linguri de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc