Cartofi cu ciuperci

Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie cu ceapa tocata, prajita i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg. cartofi
  • 250 gr. ciuperci
  • 1 buc. ceapa
  • 3 linguri untura
  • 3 linguri faina
  • o ceasca smintina
  • o ceasca zeama de ciuperci
  • 5 oua
  • verdeata
  • citeva foi de ceapa verde
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie cu ceapa tocata, prajita in untura, se adauga faina, smintina, zeama de ciuperci si verdeata tocata marunt. Se asaza jumatate din cantitatea de cartofi taiati in felii subtiri pe fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet. Se pun deasupra 4 oua rascoapte taiate in felii subtiri sau trecute prin masina. Peste oua se pun ciupercile prajite si se acopera cu restul de cartofi. Deasupra se toarna smintina amestecata cu ou batut, marar, foi de ceapa verde taiate marunt si sare. Se presara cu pesmet si se da cratita la cuptor. Dupa ce s-a rumenit se scoate si se rastoarna pe farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci