Cartofi gratinati

Cartoful se curata, se spala si se taie rondele si se aseaza intr-un vas iena. Se presara usturoiul zdrobit, presaram cu sare si piper, turnam frisc

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mici
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml frisca pentru gatit
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Cartoful se curata, se spala si se taie rondele si se aseaza intr-un vas iena.

Se presara usturoiul zdrobit, presaram cu sare si piper, turnam frisca pentru gatit si laptele, apoi intoarcem rondelele de cartofi, pentru a patrunde ingredientele peste ele.

Se coace in cuptorul incins timp de o ora.

Din cand in cand se intorc feliile de cartofi pentru a nu se zdrobi.
Inainte de servire se presara deasupra putin cascaval ras.

Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:

Cartofi magici

Cartofi umpluti

Papanasi de cartofi cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc