Cartofi la cuptor cu afumatura si smantana este o altfel de cartofi umpluti, cu un plust de aroma de la afumaturi.
Pentru deliciosii cartofi la cuptor cu afumatura si smantana se spala cartofii, se curata, se taie in 2 pe lung si cu o lingurita se ia din miez si se face o scobitura.
Se unge o tava cu ulei si se aseaza cartofii cu scobitura in jos, apoi se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Intre timp se taie feliute baconul si se prajeste in putin ulei, iar ceapa verde se taie rondele (mai putin foile).
Dupa ce s-au copt cartofii ii umplem cu feliute de bacon, punem cate o lingurita de smantana si ornam cu rondelele de ceapa verde si cu fulgii de ardei (eu am tocat marunt de tot o jumatate de ardei rosu iute, am vrut picant).
Cartofii la cuptor cu afumatura si smantana se poate decora si cu ardei grasi, gogosari sau rosii.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii