Cartofi noi in coaja copti la microgal

Cartofii se spala si se asaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, se acopera cu capacul potrivit si se introduce vasul in microgal. Se coc cart

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. cartofi noi(sau in lipsa acestora
  • cartofi mici obisnuiti)
  • 1/2 lingurita unt
  • putin mujdei de usturoi
  • fire de marar
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se spala si se asaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, se acopera cu capacul potrivit si se introduce vasul in microgal. Se coc cartofii la temperatura cea mai mare timp de 9-11 minute. Dupa coacere se mai lasa vasul in microgal vreo 6-7 minute dupa care se scoate vasul cu atentie, fiind fierbinte. Se inlatura capacul cu atentie la iesirea aburilor. Se adauga untul amestecind usor cartofii, desigur, dupa ce s-au curatat, se adauga mujdeiul si se sareaza continuind amestecarea.
Se serveste cald pe un platou si se presara cartofii cu marar proaspat tocat. Se consuma ca atare sau ca garnitura la peste sau carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci