Cartofi umpluti cu carne macra

Pentru cartofi umpluti cu carne macra dati prin masina de tocat carnea, verdeata, tocati fin ceapa si auriti-o putin in ulei fierbinte.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 cartofi mari
  • 50 g de unt
  • o ceapa
  • 250 g de carne macra
  • 3 linguri de ulei
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine stors
  • 1 ou
  • 100 ml de apa sau supa limpede de carne
  • o lingura de faina

Mod de preparare

Pentru cartofi umpluti cu carne macra dati prin masina de tocat carnea, verdeata, tocati fin ceapa si auriti-o putin in ulei fierbinte. Puneti carnea si verdeata in tigaie cu ceapa si amestecati incet la foc mic pana cand tocatura devine albicioasa. Luati vasul de pe foc, adaugati miezul de paine, oul batut ca pentru omleta, sare si piper. Curatati cartofii de coaja si cu un cutit foarte bine ascutit scoateti-le o parte din miez, lasindu-i ca niste pahare cu marginea groasa de 1,5 - 2 cm. Umpleti cartofii cu tocatura si asezati-i intr-o tava sau craticioara. Peste faina puneti cite putina apa ori supa, amestecand mereu. Turnati incet sosul peste cartofi si dati tava la cuptorul fierbinte cu foc potrivit pentru o ora. Adaugati in tava cite putina apa, pentru ca sosul sa nu se arda.


Serviti cartofii cu salata verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Chiftele marinate cu ciuperci de padure
5
Mancaruri cu carne

Chiftele marinate cu ciuperci de padure

retete pentru sezonul rece

Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Parteneri
Impletituri cu mix de seminte
Bucataras.RO

Impletituri cu mix de seminte

Sunt tare bune de servit atat ca atare (mai ales cand sunt inca calde) cat si alaturi de un iaurt sau o cana cu lapte, de pus...

Impletituri cu mix de seminte
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj