Se fierb cartofii in coaja,se curata,se trec prin masina de tocat si se amesteca cu faina,grisul,oul,un praf de sare si cu zaharul.Se framanta bine si
Se fierb cartofii in coaja,se curata,se trec prin masina de tocat si se amesteca cu faina,grisul,oul,un praf de sare si cu zaharul.Se framanta bine si se aduna aluatul in gramada,apoi se lasa in repaus o jumatate de ora.Se intinde o foaie mai groasa,se taie patrate,pe fiecare patrat se pune in mijloc o pruna fara sambure,apoi se aduna aluatul in jurul prunei,dandu-i forma rotunda.Se pune un vas cu apa si sare sa fiarba si cand clocoteste se pun galustele si se lasa sa fiarba bine,circa 20minute.Se scot cu lingura cu gauri,se aseaza pe un plarou cald,se toarna peste tot unt fierbinte amestecat cu pesmet si zahar.
Se servesc calde.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii