Se fierb cartofii in coaja,se curata,se trec prin masina de tocat si se amesteca cu faina,grisul,oul,un praf de sare si cu zaharul.Se framanta bine si
Se fierb cartofii in coaja,se curata,se trec prin masina de tocat si se amesteca cu faina,grisul,oul,un praf de sare si cu zaharul.Se framanta bine si se aduna aluatul in gramada,apoi se lasa in repaus o jumatate de ora.Se intinde o foaie mai groasa,se taie patrate,pe fiecare patrat se pune in mijloc o pruna fara sambure,apoi se aduna aluatul in jurul prunei,dandu-i forma rotunda.Se pune un vas cu apa si sare sa fiarba si cand clocoteste se pun galustele si se lasa sa fiarba bine,circa 20minute.Se scot cu lingura cu gauri,se aseaza pe un plarou cald,se toarna peste tot unt fierbinte amestecat cu pesmet si zahar.
Se servesc calde.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz O domnisoara m-a intrebat ce sa-i prepare iubitului ca sa-i placa si sa o aprecieze. Raspunsul il gasiti ilustrat si...
Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman
Comentarii