Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere. Ii fierbem bine, pana se i
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri.
Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere.
Ii fierbem bine, pana se inmoaie, ii zdrobim si treptat incorporam faina, amestecand continuu, dar nu luam jos de pe foc.
Punem atata faina, cat cuprind cartofii.
Amestecam bine si continuu, pentru a nu se face cocoloase.
Ceapa se toaca marunt si o calim in ulei.
Punem compozitia intr-o farfurie intinsa si presam cu podul palmei, pana cand obtinem o grosime de un deget, stropim cu uleiul in care s-a calit ceapa si formam cu lingura galuste, care se pot servi ca si fel de baza cu smantana, dupa ce le-am rumenit putin in tigaie.
Se mai pot servi ca si garnitura langa carnea de vanat.
Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:
Cartofi magici
Cartofi umpluti
Papanasi de cartofi cu cascaval
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii