Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere. Ii fierbem bine, pana se i
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri.
Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere.
Ii fierbem bine, pana se inmoaie, ii zdrobim si treptat incorporam faina, amestecand continuu, dar nu luam jos de pe foc.
Punem atata faina, cat cuprind cartofii.
Amestecam bine si continuu, pentru a nu se face cocoloase.
Ceapa se toaca marunt si o calim in ulei.
Punem compozitia intr-o farfurie intinsa si presam cu podul palmei, pana cand obtinem o grosime de un deget, stropim cu uleiul in care s-a calit ceapa si formam cu lingura galuste, care se pot servi ca si fel de baza cu smantana, dupa ce le-am rumenit putin in tigaie.
Se mai pot servi ca si garnitura langa carnea de vanat.
Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:
Cartofi magici
Cartofi umpluti
Papanasi de cartofi cu cascaval
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii