Galuste prajite din cartofi

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere. Ii fierbem bine, pana se i

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame cartofi
  • aprox. 300-400 grame faina
  • 150 grame ceapa
  • 200 ml ulei
  • sau corespondentul acestuia in untura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri.

Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere.

Ii fierbem bine, pana se inmoaie, ii zdrobim si treptat incorporam faina, amestecand continuu, dar nu luam jos de pe foc.

Punem atata faina, cat cuprind cartofii.

Amestecam bine si continuu, pentru a nu se face cocoloase.

Ceapa se toaca marunt si o calim in ulei.

Punem compozitia intr-o farfurie intinsa si presam cu podul palmei, pana cand obtinem o grosime de un deget, stropim cu uleiul in care s-a calit ceapa si formam cu lingura galuste, care se pot servi ca si fel de baza cu smantana, dupa ce le-am rumenit putin in tigaie.

Se mai pot servi ca si garnitura langa carnea de vanat.
Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:

Cartofi magici

Cartofi umpluti

Papanasi de cartofi cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori