In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare,
In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare, 1-2 oua. Se framinta bine si se face o coca mai tare. Se lasa la dospit. Se intinde apoi o foaie groasa cam de ½ cm. Pe jumatate din foaie se asaza din loc in loc, gramajoare de sunca sau parizer taiate marunt. Se intoarce cealalta jumatate de foaie peste cea cu gramajoarele. Se taie cu un pahar si se prajesc in ulei sau in grasime incinsa. Gogoselele de cartofi se pot servi ca aperitiv sau ca garnitura la fripturi, soteuri etc. Umplutura se poate prepara si din ciuperci, zarzavat, mazare, carne etc. se pot prepara gogosele neumplute din aceeasi coca mai moale, care se ia cu lingurita si se prajeste in grasime multa.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii