Gratin de cartofi aromati

Cu aceasta reteta de gratin, cu siguranta banalii cartofi vor fi scosi in evidenta. Invaluiti de aroma branzei cheddar si a verdeturilor, vor fi un adevarat succes.

Complexitate
redusa
Gratin de cartofi aromati

Ingrediente

  • 675g cartofi
  • 2 rosii
  • 125g branza cheddar
  • razuita
  • sare si piper
  • condimente (cimbru
  • busuioc
  • rozmarin
  • patrunjel)
  • 150ml smantana
  • 70g mozzarella

Mod de preparare

1. Unge cu unt o tava potrivita pentru cuptor. Feliaza foarte subtire cartofii curatati si spalati si acopera fundul tavii cu un strat de felii.

2. Fa straturi alternative din cartofi, rosii, condimente si branza cheddar, dar termina cu un strat de cartofi.

3. Pune deasupra ultimului strat de cartofi smantana, razuie branza cheddar ramasa si pune din loc in loc bucati de mozzarella.

4. Baga tava la cuptor pentru aproximativ o ora si 10 minute, pana cand cartofii sun moi, iar crusta de branza este aurie. Daca crusta de branza se "bronzeaza" mai repede decat se coc cartofii, adauga deasupra o folie de aluminiu, si da-o jos doar inainte cu 10 minute inainte de a opri focul.

 


Gratinul de cartofi aromati se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori