Iahnie de cartofi

Se taie ceapa felioare subtiri,rosiile se curata de pielite si seminte si se taie cubulete,ardeii se taie ca taiteii si se pun toate intr-o cratita,cu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 kg cartofi
  • 2 rosii
  • 2ardei grasi
  • un gogosar rosu
  • 1/2pahar sos de rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar
  • o frunza de dafin
  • o ceapa mare
  • cateva masline
  • 3 ling de vin alb

Mod de preparare

Se taie ceapa felioare subtiri,rosiile se curata de pielite si seminte si se taie cubulete,ardeii se taie ca taiteii si se pun toate intr-o cratita,cu 4 linguri ulei,pe foc mic,sa se inmoaie bine,pana incep sa se rumeneasca.Se adauga cartofii taiati bucati nu prea mari,patrunjelul si mararul verde tocate,frunza de dafin,maslinele si apa cat sa le acopere.Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet,la foc mic.Cand cartofii sunt aproape fierti,se toarna sosul de rosii,vinul se introduce cratita in cuptor,sa mai fiarba si sa scada,dar nu prea mult,deoarece sosul este delicios.
Dupa cum ai chef azi;rece sau cald?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc