Iahnie de cartofi cu masline si patrunjel

Pentru iahnie de cartofi cu masline si patrunjel se curata cartofii de coaja si se spala intregi. Se taie fiecare cartof in patru bucati, care se sareaza.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr cartofi
  • 1 lingura grasime
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • frunze de patrunjel verde
  • cateva masline

Mod de preparare

Pentru iahnie de cartofi cu masline si patrunjel se curata cartofii de coaja si se spala intregi. Se taie fiecare cartof in patru bucati, care se sareaza si se lasa sa se scurga bine. Se pun intr-o cratita impreuna cu ceapa taiata sferturi si grasimea, se acopera cu un capac si se lasa ca ceapa sa se inmoaie si sa se ingalbeneasca putin. Se pune apoi boia, se toarna apa calda ca sa acopere cartofii, se pune sare si se lasa sa fiarba acoperit la foc potrivit. Se presara apoi frunze de patrunjel verde tocate marunt. Cand se iau cartofii de pe foc trebuie sa fie suficienta apa in cratita, deoarece sosul este inghitit foarte repede de cartofi.


Se servesc calzi, cu muraturi sau varza acra. Daca se doreste, se pot adauga masline, pentru gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc