Kievskaia

Se feliaza pieptul de pui si se bate (ca pentru snitele), se sareaza si pipereaza. Pe fiecare bucata se pune un cubulet de unt (de marimea unui cub Kn

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • sare
  • piper (dupa gust)
  • cateva fire de marar
  • pesmet alb

Mod de preparare

Se feliaza pieptul de pui si se bate (ca pentru snitele), se sareaza si pipereaza. Pe fiecare bucata se pune un cubulet de unt (de marimea unui cub Knorr) si putin (dar putin) marar. Se ruleaza simplu, nu se fixeaza cu nimic, doar aveti grija sa le pliati la capete (ca sa nu iasa untul in timpul prajirii).

Se bat ouale bine, se adauga faina treptat in timp ce se bat ouale. Daca compozitia iese putin mai consistenta se dilueaza cu putina apa minerala (sau lapte) si ulei. Consistenta trebuie sa fie ca la clatite.

Se iau rulourile si se dau prin acest aluat, apoi prin pesmet (pana se acopera integral aluatul).

Nota: Aceasta operatiune este mai usor de realizat daca se face manual.

Se prajesc in baie de ulei, incins inainte, la foc potrivit. Sunt gata in momentul in care se simte un usor iz de marar, semn ca untul din interior a prajit carnita din rulou.

Se pot praji si ulterior (la sosirea musafirilor) dar trebuie tinute la rece, din cauza untului.
Cea mai buna garnitura pentru Kievskaia este garnitura de catofi taranesti cu ceapa. Dar merge si cu cartofi prajiti, sau altele in functie de gusturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos