Kievskaia

Se feliaza pieptul de pui si se bate (ca pentru snitele), se sareaza si pipereaza. Pe fiecare bucata se pune un cubulet de unt (de marimea unui cub Kn

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • sare
  • piper (dupa gust)
  • cateva fire de marar
  • pesmet alb

Mod de preparare

Se feliaza pieptul de pui si se bate (ca pentru snitele), se sareaza si pipereaza. Pe fiecare bucata se pune un cubulet de unt (de marimea unui cub Knorr) si putin (dar putin) marar. Se ruleaza simplu, nu se fixeaza cu nimic, doar aveti grija sa le pliati la capete (ca sa nu iasa untul in timpul prajirii).

Se bat ouale bine, se adauga faina treptat in timp ce se bat ouale. Daca compozitia iese putin mai consistenta se dilueaza cu putina apa minerala (sau lapte) si ulei. Consistenta trebuie sa fie ca la clatite.

Se iau rulourile si se dau prin acest aluat, apoi prin pesmet (pana se acopera integral aluatul).

Nota: Aceasta operatiune este mai usor de realizat daca se face manual.

Se prajesc in baie de ulei, incins inainte, la foc potrivit. Sunt gata in momentul in care se simte un usor iz de marar, semn ca untul din interior a prajit carnita din rulou.

Se pot praji si ulterior (la sosirea musafirilor) dar trebuie tinute la rece, din cauza untului.
Cea mai buna garnitura pentru Kievskaia este garnitura de catofi taranesti cu ceapa. Dar merge si cu cartofi prajiti, sau altele in functie de gusturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise