Kievskaia

Se feliaza pieptul de pui si se bate (ca pentru snitele), se sareaza si pipereaza. Pe fiecare bucata se pune un cubulet de unt (de marimea unui cub Kn

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • sare
  • piper (dupa gust)
  • cateva fire de marar
  • pesmet alb

Mod de preparare

Se feliaza pieptul de pui si se bate (ca pentru snitele), se sareaza si pipereaza. Pe fiecare bucata se pune un cubulet de unt (de marimea unui cub Knorr) si putin (dar putin) marar. Se ruleaza simplu, nu se fixeaza cu nimic, doar aveti grija sa le pliati la capete (ca sa nu iasa untul in timpul prajirii).

Se bat ouale bine, se adauga faina treptat in timp ce se bat ouale. Daca compozitia iese putin mai consistenta se dilueaza cu putina apa minerala (sau lapte) si ulei. Consistenta trebuie sa fie ca la clatite.

Se iau rulourile si se dau prin acest aluat, apoi prin pesmet (pana se acopera integral aluatul).

Nota: Aceasta operatiune este mai usor de realizat daca se face manual.

Se prajesc in baie de ulei, incins inainte, la foc potrivit. Sunt gata in momentul in care se simte un usor iz de marar, semn ca untul din interior a prajit carnita din rulou.

Se pot praji si ulterior (la sosirea musafirilor) dar trebuie tinute la rece, din cauza untului.
Cea mai buna garnitura pentru Kievskaia este garnitura de catofi taranesti cu ceapa. Dar merge si cu cartofi prajiti, sau altele in functie de gusturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci