Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Curatam cartofii de coaja si ii dam pe razatoarea mare.
Adaugam un ou, un praf de sare, 1 legatura de patrunjel verde tocata marunt si 100 g faina alba.
Framantam aluatul rezultand un aluat usor lipicios.
*In cazul in care aluatul este foarte lipicios, mai adaugam putina faina.*
Sunca o taiem marunt iar mozzarella cubulete de marime medie.
Din aluatul de mai sus, formam bilute de marime medie.
Formam placintelele in felul urmator :
Luam o mingiuta pe care o aplatizam cu ajutorul palmelor, asezam o bucatica de mozzarella si felii de sunca iar deasupra asezam o alta bucata de aluat, apasand pe margini foarte bine.
Incingem o tigaie teflonata si prajim placintelele pe fiecare parte cate 2-3 minute.
Noi am servit cu guacamole, insa sunt foarte delicioase dimineata alaturi de un iaurt.
Pofta buna !

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii