Musaca de cartofi si dovlecei

1. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 225 grade C. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le. Caliti-le intr-o lingura de ulei incins. Ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 400 g carne tocata (amestec)
  • 2 linguri bulion
  • 1 conserva rosii (850 ml)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 600 g cartofi
  • 500 g dovlecei
  • 100 g branza feta
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 400 ml lapte
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 225 grade C. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le. Caliti-le intr-o lingura de ulei incins. Adaugati carnea si prajiti-o pana devine crocanta. Amestecati bulionul cu oregano, rosiile si sucul din conserva, apoi lasati totul sa fiarba timp de 20 minute, fara capac. Spalati si tocati patrunjelul. Adaugati-l la amestec, cu sare si piper.

2. Curatati si spalati cartofii, apoi taiati-i felii subtiri. Aranjati-le una langa alta pe o tava unsa cu ulei. Presarati-le cu 2 linguri ulei, apoi dati-le 10 minute la cuptor. Scoateti tava din cuptor si reduceti temperatura pana la 180 grade C.

3. Spalati si curatati dovleceii, apoi taiati-i felii. Puneti 1/3 din cantitatea de cartofi copti intr-o forma de sufleu, puneti deasupra jumatate din umplutura cu carne tocata, apoi feliile de dovlecei. Faramitati si presarati 50 g branza feta pe deasupra. Puneti si restul de ingrediente, ultimul strat fiind cel cu cartofi copti.

4. Topiti untul, presarati faina si amestecati. Turnati laptele si fierbeti sosul 10 minute, cu sare, piper si nucsoara. Turnati sosul si coaceti musacaua 45 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide