Musaca de cartofi si dovlecei

1. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 225 grade C. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le. Caliti-le intr-o lingura de ulei incins. Ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 400 g carne tocata (amestec)
  • 2 linguri bulion
  • 1 conserva rosii (850 ml)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 600 g cartofi
  • 500 g dovlecei
  • 100 g branza feta
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 400 ml lapte
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 225 grade C. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le. Caliti-le intr-o lingura de ulei incins. Adaugati carnea si prajiti-o pana devine crocanta. Amestecati bulionul cu oregano, rosiile si sucul din conserva, apoi lasati totul sa fiarba timp de 20 minute, fara capac. Spalati si tocati patrunjelul. Adaugati-l la amestec, cu sare si piper.

2. Curatati si spalati cartofii, apoi taiati-i felii subtiri. Aranjati-le una langa alta pe o tava unsa cu ulei. Presarati-le cu 2 linguri ulei, apoi dati-le 10 minute la cuptor. Scoateti tava din cuptor si reduceti temperatura pana la 180 grade C.

3. Spalati si curatati dovleceii, apoi taiati-i felii. Puneti 1/3 din cantitatea de cartofi copti intr-o forma de sufleu, puneti deasupra jumatate din umplutura cu carne tocata, apoi feliile de dovlecei. Faramitati si presarati 50 g branza feta pe deasupra. Puneti si restul de ingrediente, ultimul strat fiind cel cu cartofi copti.

4. Topiti untul, presarati faina si amestecati. Turnati laptele si fierbeti sosul 10 minute, cu sare, piper si nucsoara. Turnati sosul si coaceti musacaua 45 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci