Naut cu usturoi

Nautul se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa la inmuiat pentru 24 de ore , schimbandu-se apa de cateva ori . A doua zi se pune la fiert in apa c

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame naut
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • 200 grame suc de rosii
  • 100 grame ulei de masline
  • busuioc
  • piper negru macinat
  • sare
  • dupa gust

Mod de preparare

Nautul se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa la inmuiat pentru 24 de ore , schimbandu-se apa de cateva ori .

A doua zi se pune la fiert in apa cu sare , impreuna cu ceapa taiata in patru . Dupa ce a fiert (aproximativ o ora ) se scurge de apa , se inlatura ceapa fiarta si se adauga uleiul de masline . Dupa cateva minute se adauga sucul de rosii , apoi usturoiul tocat marunt . Dupa ce sosul capata consistenta dorita se adauga busuiocul si piperul . Se serveste cu paine prajita si un vin alb sec , gen Francusa de Cotnari .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci