Rulouri de ceafa de porc cu cartofi

Se sareaza feliile de ceafa apoi numai pe o parte se condimenteaza cu piperul, patrunjelul si cimbrul se aseaza felia de bacon si deasupra cea de brin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. de ceafa in felii subtiri
  • 4 felii subtiri de costita afumata
  • 4 felii subtiri de brinza tip cascaval
  • citeva masline fara simburi
  • piper recent si putin zdrobit
  • cimbru
  • patrunjel uscat
  • boia dulce de ardei
  • un pahar generos de vin alb
  • 4 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se sareaza feliile de ceafa apoi numai pe o parte se condimenteaza cu piperul, patrunjelul si cimbrul se aseaza felia de bacon si deasupra cea de brinza apoi 2-3 masline fara simbure. Se ruleaza si se inchid cu ajutorul a doua trei scobitori care sa strapunga complect rulourile ca acestea sa nu se desfaca. Se prajesc rulourile intr-o tigaie un minut pe o parte si pe alta la foc tare sa se rumeneasca bine, se adauga vinul apoi se trece toata compozitia in oala expres si se lasa sa fiarba cam 10 min. Cartofii (tip monalisa) se curata si se taie pe lungime in jumatati, se presara bine cu boia apoi se freaca in mina fiecare cartof, ca sa capete culoare.

Se retrage oala expres, se deschide si se adauga cartofii verificind prezenta lichidului. Daca e nevoie se adauga un pic de apa. Se inchide oala si se da la foc 5-7 minute pina se fac cartofii.

Se lucreaza cu putin sos deci trebuie bine supravegheata oala. La final carnea trebuie sa ramana foarte frageda, cartofii sa nu se rupa si sa nu pluteasca totul in mult lichid.

Se poate face la cuptor, daca este timp. pt asta, dupa ce s-au rumenit rulourile si s-au udat cu vinul, se aseaza impreuna cu cartofii in tava aragazului si se lasa cam o ora.
Inainte de a aseza totul pe platoul de servit, se scot scobitorile din rulouri. Merge cu vin rosu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa