Prepara o portie de pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei de la Sarmale cu ciuperci. Spala 8 ardei de marime medie, scoate-i capacul s
Prepara o portie de pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei de la Sarmale cu ciuperci. Spala 8 ardei de marime medie, scoate-i capacul si curata-i de seminte. Aseaza-i in suficienta apa fierbinte si fierbe-i pana devin pe jumatate moale. Raceste-i in apa rece si umple-i cu pasta. Toarna intr-un vas 2,4 l de suc de rosii, adauga 3-4 frunze de telina sau patrunjel, dupa care mai adauga 180 g miere si un sfert de lingurita de sare. Pune totul la fiert, adauga ardeii umpluti si fierbe-i sub capac timp de 20-25 de minute, pana ardeii devin moi. Agita vasul din cand in cand sa nu se prinda. Daca s-au fiert ardeii, prepara rantasul adaugand o cantitate necesara de ulei la 3 linguri de faina. Fierbe-l pana face spuma si ia-l de pe foc. Lasa-l la racit si adauga sufiecienta apa rece in timp ce amesteci continuu, pana devine dens. Scoate cu grija ardeii umpluti si adauga rantasul in sucul de rosii. Fierbe-l inca 10 minute la foc iute, amestecand continuu, sa devina dens, dupa care pune la loc ardeii. Aceasta cantitate e suficienta pentru 4 persoane timp de 2 zile.
Daca vrei ca acest preparat sa fie si mai gustos, rade coaja la jumatate de lamaie si pune-o in putin material, adaugand-o la ardeii umpluti gata fierti.
Aceasta este o reteta de ardei umpluti deosebita.
Alte retete recomandate
Ciorba de perisoare
Ciorba radauteana
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii