Budinca cu ciuperci poate inlocui cu succes orice masa care contine carne si poate fi la fel de delicioasa.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute, in toata grasimea; se adauga ciupercile curatate de resturile de pamant si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga franzela inmuiata in lapte (pana cand il absoarbe in intregime) si, apoi, branza rasa, zdrobita bine cu furculita, smantana, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine. Daca nu ati pus branza telemea, se adauga 1/2 lingurita sare. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, cu telul, insa nu prea mult, apoi se rastoarna intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet. Cratita se pune pe o tava cu apa fierbinte si se coace in cuptorul incalzit bine. Dupa ce s-a rumenit bine timp de 40-50 minute, se rastorna pe platou si se presara cu parmezan.
Budinca se serveste fierbinte.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii