Budinca cu ciuperci poate inlocui cu succes orice masa care contine carne si poate fi la fel de delicioasa.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute, in toata grasimea; se adauga ciupercile curatate de resturile de pamant si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga franzela inmuiata in lapte (pana cand il absoarbe in intregime) si, apoi, branza rasa, zdrobita bine cu furculita, smantana, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine. Daca nu ati pus branza telemea, se adauga 1/2 lingurita sare. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, cu telul, insa nu prea mult, apoi se rastoarna intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet. Cratita se pune pe o tava cu apa fierbinte si se coace in cuptorul incalzit bine. Dupa ce s-a rumenit bine timp de 40-50 minute, se rastorna pe platou si se presara cu parmezan.
Budinca se serveste fierbinte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii