Budinca de ciuperci

Ciupercile frumoase si proaspete spalati-le sub jet de apa rece. Intr-un vas de teflon, pe foc domol, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 4 oua
  • un pahar cu smantana
  • 4 felii de franzela
  • un pahar cu lapte
  • 100 g unt
  • marar si sare

Mod de preparare

Ciupercile frumoase si proaspete spalati-le sub jet de apa rece.

Intr-un vas de teflon, pe foc domol, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ciupercile sa se caleasca si sa fiarba pana cand apa lasata de ele se evapora aproape complet.

Cand ciupercile s-au racit, treceti-le prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata in lapte si stoarsa.

Combinati smantana cu galbenusurile proaspete, sare, verdeata tocata marunt si cu albusurile batute spuma tare.

Ungeti un vas de budinca cu unt, turnati amestecul si asezati-l in baie de aburi sa fiarba incet, 30 de minute. Cand budinca este gata, rasturnati-o pe platou si aduceti-o la masa.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci