Budinca de ciuperci cu cascaval

Budinca de ciuperci cu cascaval este un aperitiv consistent si delicios. Ciupercile se spala si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Budinca de ciuperci cu cascaval

Ingrediente

  • Pentru 10 portii
  • ciuperci din conserva - 900 g
  • ceapa - 150 g
  • margarina - 250 g
  • faina - 150 g
  • cascaval - 200 g
  • oua - 5 bucati
  • lapte - 700 ml
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • pesmet - 50 g
  • sare si piper

Mod de preparare

Budinca de ciuperci cu cascaval este un aperitiv consistent si delicios. Ciupercile se spala si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala; se separa albusurile de galbenusuri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe. Ciupercile se inabusa in jumatate din cantitatea de margarina impreuna cu ceapa, piperul si sarea. Se adauga cubul MAGGI, cca 400 ml apa fierbinte si se fierb inabusit pana scade lichidul. Separat, se topeste margarina (75 g), se adauga faina dizolvata in 200 ml lapte caldut, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte si galbenusurile amestecate. Compozitia se uniformizeaza si se retrage vasul de pe foc. Albusurile se bat spuma, se amesteca cu sosul alb obtinut si ciupercile inabusite, rezultand o compozitie uniforma. Compozitia se toarna intr-un vas uns cu margarina si tapetat cu pesmet si se introduce la cuptor, la foc potrivit.



Budinca de ciuperci cu cascaval se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Desert tort Anka
Bucataras.RO

Desert tort Anka

Pentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !

Desert tort Anka
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!