Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai
Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se taie in felii potrivite, ceilalti se lasa intregi. Se pune untul intr-un vas pe plita fierbinte si cind s-a topit se adauga buretii. Se potriveste focul, se acopera vasul si se lasa sa fiarba pina cind toata apa s-a evaporat. Se pune apoi verdeata si se potriveste de sare si de piper. Se ia vasul la o parte, se pune smintina combinata cu o lingurita de faina, apoi se aduce preparatul la masa, si se decoreaza cu mult patrunjel verde.
Se serveste cu ou prajit

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii