Chec de ciuperci si verdeata

Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmo

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cepe medii taiate cubulete (400 g)
  • 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 5 linguri de faina (100-125 g)
  • 5 linguri de smantana (100ml)
  • 1 legatura mare de marar
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca.

Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca (350°F). Se ung doua tavi de chec (cele mici) cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat (eventual puteti pune si patrunjel). Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi.

Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu dea inapoi. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide