Ciulama de ciuperci cu smanatana

400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa. S

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura de faina
  • 50 ml de smantana
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa.

Se adauga ciupercile si 1 lingurita de boia de ardei. Se stinge cu 50 ml apa, se adauga o lingurita de sare si se fierbe inabusit, sub capac, pana se inmoaie ciupercile.

Daca nu sunt destul de moi, se mai adauga putina apa si se continua fierberea. Apoi se presara cu o lingurita de faina, se amesteca, se adauga 50 ml smantana si iar se amesteca sa se integreze bine faina.

Se stinge cu 150 ml apa rece sau atata cat sos se doreste, se amesteca sa nu se prinda si se mai da un clocot.

Ciulamaua este gata cand particulele de grasime dispar de pe suprafata preparatului.

Gustul ciulamalei se evidentiaza alaturi de orez fiert pe aburi sau paste (galuste).

Daca se serveste cu paste, se stinge cu mai putina apa, deoarece aceste paste nu absorb prea mult lichid.

Se pastreaza la rece.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnati

Mancare de dovlecei

Rulouri de pui pane la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide