Ciulama de ciuperci cu smanatana

400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa. S

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura de faina
  • 50 ml de smantana
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa.

Se adauga ciupercile si 1 lingurita de boia de ardei. Se stinge cu 50 ml apa, se adauga o lingurita de sare si se fierbe inabusit, sub capac, pana se inmoaie ciupercile.

Daca nu sunt destul de moi, se mai adauga putina apa si se continua fierberea. Apoi se presara cu o lingurita de faina, se amesteca, se adauga 50 ml smantana si iar se amesteca sa se integreze bine faina.

Se stinge cu 150 ml apa rece sau atata cat sos se doreste, se amesteca sa nu se prinda si se mai da un clocot.

Ciulamaua este gata cand particulele de grasime dispar de pe suprafata preparatului.

Gustul ciulamalei se evidentiaza alaturi de orez fiert pe aburi sau paste (galuste).

Daca se serveste cu paste, se stinge cu mai putina apa, deoarece aceste paste nu absorb prea mult lichid.

Se pastreaza la rece.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnati

Mancare de dovlecei

Rulouri de pui pane la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Gem de mere cu miere
1
Dulceata

Gem de mere cu miere

Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...

Gem de mere cu miere
Salata de creier de boeuf
2
Aperitive cu carne

Salata de creier de boeuf

Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...

Salata de creier de boeuf
Tarta simpla cu branza
3
Prajituri

Tarta simpla cu branza

Tarta cu branza este foarte usor de preparat. Este o prajitura cu branza delicioasa, usoara cu aroma discreta de vanilie.

Tarta simpla cu branza
Punch pentru copii
4
Punch-uri

Punch pentru copii

Punch fara alcool pentru copii cu ingrediente 100% naturale

Punch pentru copii
Furnici in copac
5
Paste si pizza

Furnici in copac

Pentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !

Furnici in copac
Parteneri
Prajitura cu rulada si mousse de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Mi-a placut ideea prajiturii cu rulada in mijloc de cand am vazut-o la Diana, iar acum a venit timpul sa o pun in aplicare.A...

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni