Ciupercile cu branza cheddar la cuptor sunt o cina usoara si sanatoasa si se fac foarte rapid.
Se curata ciupercile si se dau rup piciorusele. Vom folosi doar palariile. Acestea se spala cu apa rece.
Ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul se curata si se spala.
Tocam marunt ardeiul iute si patrunjelul. Usturoiul se da prin zdrobitor.
Intr-un castron punem ardeiul iute tocat, usturoiul zdrobit, un praf de sare si un praf de piper. Soarcem lamaia, apoi adaugam 3 linguri de ulei de masline, patrunjelul tocat si amestecam bine cu o lingura. Cu compozitia obtinuta se freaca palariile ciupercilor, atat pe dinafara cat si pe dinauntru.
Branza cheddar se taie cubulete, iar acestea se pun in scobitura ciupercilor. Pastrati o lingura de compozitie, pe care o puneti peste branza cheddar, la fiecare ciuperca.
Ciupercile se pun intr-o tavita sau intr-o farfurie de tabla si se mai pune un strop de ulei de masline peste fiecare ciuperca. Se dau la cuptor la 200 de grade cam 20 de minute, pana cand se rumenesc.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumeabucatelor.ro.
Ciupercile cu branza cheddar la cuptor se servesc calde, ca atare sau ca garnitura la fripturi sau gratare.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii