Ciuperci cu branza cheddar la cuptor

Ciupercile cu branza cheddar la cuptor sunt o cina usoara si sanatoasa si se fac foarte rapid.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Ciuperci cu branza cheddar la cuptor

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 4 ciuperci champignons mari
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g branza cheddar
  • un sfert de lamaie
  • jumatate de ardei iute sau chili
  • jumatate de legatura de patrunjel verde
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se dau rup piciorusele. Vom folosi doar palariile. Acestea se spala cu apa rece.
Ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul se curata si se spala.
Tocam marunt ardeiul iute si patrunjelul. Usturoiul se da prin zdrobitor.
Intr-un castron punem ardeiul iute tocat, usturoiul zdrobit, un praf de sare si un praf de piper. Soarcem lamaia, apoi adaugam 3 linguri de ulei de masline, patrunjelul tocat si amestecam bine cu o lingura. Cu compozitia obtinuta se freaca palariile ciupercilor, atat pe dinafara cat si pe dinauntru.
Branza cheddar se taie cubulete, iar acestea se pun in scobitura ciupercilor. Pastrati o lingura de compozitie, pe care o puneti peste branza cheddar, la fiecare ciuperca.
Ciupercile se pun intr-o tavita sau intr-o farfurie de tabla si se mai pune un strop de ulei de masline peste fiecare ciuperca. Se dau la cuptor la 200 de grade cam 20 de minute, pana cand se rumenesc.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumeabucatelor.ro.


Ciupercile cu branza cheddar la cuptor se servesc calde, ca atare sau ca garnitura la fripturi sau gratare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Calamar pane
Bucataras.RO

Calamar pane

Calamar pane
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!