Ciuperci cu orez

Puneti orezul la fiert in supa de legume impreuna cu 1 lingurita rasa cu sare si lasati-l sa fiarba la foc mic pana cand absoarbe toata supa. Taiati i

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 200g orez cu bob lung
  • 600 ml supa de legume
  • 1 fir de praz
  • 100 ml ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov

Mod de preparare

Puneti orezul la fiert in supa de legume impreuna cu 1 lingurita rasa cu sare si lasati-l sa fiarba la foc mic pana cand absoarbe toata supa. Taiati in bucati mai mari ciupercile curatate si spalate, apoi puneti-le intr-o tigaie in uleiul incins. Adaugati ceapa curatata, spalata si taiata julien impreuna cu morcovul curatat, spalat si taiat in cubulete. Dupa 2-3 minute puneti in tigaie si prazul taiat in rondele. Caliti toate acestea pana cand se evapora zeama lasata de ciuperci, dupa care adaugati ardeiul gras curatat, spalat si taiat in cubulete. Mai lasati la foc mic 4-5 minute, apoi adaugati orezul fiert, patrunjelul tocat marunt si potriviti de sare si piper. Amestecati bine, mai lasati 1-2 minute la foc mic, dupa care acoperiti tigaia cu un capac, opriti focul si lasati 15 minute inainte de a servi.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Ciuperci la cuptor

Piept de pui cu ciuperci

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori