Ciuperci cu verdeturi si mamaliga

Din malai, 1 litru de apa si sare, dupa gust, faceti o mamaliga vartoasa, apoi cand s-a mai racit, taiati-o in felii de circa 1 cm grosime. Curatati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr ciuperci
  • 50 ml ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 2-3 fire tarhon
  • 1-2 fire rozmarin
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 gr rosii cherry
  • 400 gr malai
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Din malai, 1 litru de apa si sare, dupa gust, faceti o mamaliga vartoasa, apoi cand s-a mai racit, taiati-o in felii de circa 1 cm grosime. Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati-le felii groase de circa 1 cm. Prajiti ciupercile in ulei pana cand se rumenesc bine pe ambele parti, apoi adaugati usturoiul, ceapa si verdeata spalate si tocate marunt. Acoperiti tigaia cu capac si lasati sa fiarba la foc mic 3-4 minute. La final, potriviti de sare si piper. Puneti feliile de mamaliga intr-o tava unsa cu ulei, deasupra acestora puneti ciupercile, iar peste ciuperci puneti rosiile cherry. Puneti tava la cuptor pentru 15 minute.


Serviti preparatul cald.

Alte retete:

Tocanita de pui Conopida la cuptor cu bacon Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci