Ciupercile in straturi sunt un fel de caserola care combina perfect gusturile de cartofi, ciuperci, cascaval. In plus se face foarte usor, iar masa este gata cat ai clipi din ochi!
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute.
Cand sunt fierti ii luam de pe aragaj, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca, dar sa nu fie reci de tot.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Adaugam ceapa, rosiile si le inabusim 2-3 minute.
Peste punem ciupercile si 1/2 cana de apa.
Lasam sa scada bine acest amestec, iar la sfarsit condimentam cu sare, piper si putin busuioc uscat.
Dam deoparte si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare si il impartim in 3 parti egale.
Ungem un vas de ceramica cu unt.
Cartofii ii decojim si ii facem rondele.
Asezam in vas un strat de cartofi si cateva fire de cascaval ras.
Peste venim cu jumatate din compozitia de ciuperci si cascaval.
Acum iar cartofi, compozitie ciuperci si cascaval.
Ultimul strat este format din felii de cartofi si cascaval.
Dam vasul in cuptorul incins pana prinde o crusta aurie.
Lasam sa se racoreasca dupa ce este gata si servim.
In reteta din revista pusese deasupra 2 oua batute, dar eu am preferat sa pun cascaval.
Este o bunatate ce v-o recomand si va doresc pofta buna!
* Doresc sa testez produsele philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!
Caserola de ciuperci in straturi se serveste rece, portionata, alaturi de muraturi sau salata verde.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteIată că am ajuns și eu bucătăraș suprem cu 1000 de rețete! Și la numărul 1000 nu poate fi decât un tort...
Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii