Se spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia inmuiate in prealabil se ames
Se spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia inmuiate in prealabil se amesteca cu cozile de ciuperci taiate felii si se prepara o umplutura de ciuperci cu carne de soia, fara faina de secara, dupa procedeul descris la Varza umpluta cu ciuperci. Ciupercile se asaza cu lamelele in sus intr-un vas termorezistent (uns cu unt) sau intr-o tava emailata. Compozitia cu soia se imparte in asa fel, incat sa fie acoperite toate ciupercile din tava. Se amesteca bine 200 ml smantana cu 100 g unt topit si compozitia se imparte pe fiecare palarie de ciuperca umpluta, apoi se presara cu 50 g cascaval ras, se dau la cuptor cu flacara mai mare pentru 15 minute pana se topeste cascavalul si se rumeneste.
Se servesc calde cu orez fiert pe aburi, cu cartofi cu patrunjel sau cu salata de cartofi cu maioneza. Se pastreaza la frigider.
Alte retete cu ciuperci
Zacusca de ciuperci
Salata cu pui si ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii