Se amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin, doua linguri de patrunjel
Se amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin, doua linguri de patrunjel tocat marunt, ¼ l.c. sare, un praf de piper. Ciupercile champignon (600g) se spala bine sub jet de apa, apoi se scot sau se taie cozile. Palariile ciupercilor se asaza cu lamelele in sus intr-un vas termorezistent sau intr-o tava emailata mai mare, unsa cu unt. Apoi, compozitia cu usturoi se imparte pe fiecare ciuperca, tava se da la cuptor pentru 10 minute pana cand ciupercile se rumenesc. Atentie, sa nu se prajeasca prea mult timp, pentru ca ciupercile se latesc. Se servesc calde cu garnitura de orez sau cartofi cu patrunjel. Se pastreaza la frigider. Din cozile de ciuperci se poate gati supa sau orez cu ciuperci.
Alte retete recomandate
Zacusca ciuperci
Cartofi ciuperci
Ciuperci sote
Ciulama pui ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii