Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet este o mancare cu carne delicioasa si complexa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

Ingrediente

  • -1 kg de ficat de porc
  • 3 bucati ceapa mare
  • 300 grame ciuperci de cultura
  • ulei
  • 6 mere mari
  • piper mozaicat
  • o cana de vin alb sau roze
  • Garnitura de orez cu stafide
  • -o canita de cafea plina cu orez
  • o ceapa mare
  • ulei
  • piper mozaicat
  • 100 grame stafide

Mod de preparare

Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere

Ficatul se taie in suvite subtiri de circa 2 cm, ciupercile feliute, ceapa cubulete mici,merele se curata si se taie cuburi mai mari.Ficatul bine condimentat cu piper, dar fara sare, se pune la prajit usor in ulei incins.Cand s-a rumenit putin se scoate intr-n vas si se lasa acoperit.Nu se insista cu prajitul intrucat se amareste daca e prea mult fiert.In uleiul unde am prajit ficatul punem ciupercile feliute si ceapa cu putina sare.Acoperim si fierbem la foc potrivit.Cand s-au inmuiat se adauga cuburile de mere.Dupa ce s-au patruns si merele adaugam bucatile de ficat si cana de vin. Se lasa la fiert inabusit.Se invarte energic astfel incat merele sa se pasesze si in felul acesta sa se lege sosul.Se mai fierbe maximum 10 minute impreuna.Se poate servi asa adaugand putina smantana dulce alaturi sau facem o garnitura de orez cu stafide

Garnitura de orez cu stafide

Ceapa taiata marunt se pune la topit in ulei cu putina apa, sare si piper din belsug.Orezul trebuie sa fie picant. Cand ceapa s-a inmuiat se dauga orezul spalat si se unduieste putin.Se stinge cu apa si se lasa la fiert.Cand este aproape inmuiat se dauga si stafidele.Se lasa la fiert,pana orezul s-a umflat complet si a absorbit toata apa.
Asezam orezul in gaoacea de gogosari la otet si il servim alaturi de mancarica de ficat cu ciuperci si sos de mere.


Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet se serveste la temeperatura camerii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie
Bucataras.RO

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

Pentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise