Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet este o mancare cu carne delicioasa si complexa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

Ingrediente

  • -1 kg de ficat de porc
  • 3 bucati ceapa mare
  • 300 grame ciuperci de cultura
  • ulei
  • 6 mere mari
  • piper mozaicat
  • o cana de vin alb sau roze
  • Garnitura de orez cu stafide
  • -o canita de cafea plina cu orez
  • o ceapa mare
  • ulei
  • piper mozaicat
  • 100 grame stafide

Mod de preparare

Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere

Ficatul se taie in suvite subtiri de circa 2 cm, ciupercile feliute, ceapa cubulete mici,merele se curata si se taie cuburi mai mari.Ficatul bine condimentat cu piper, dar fara sare, se pune la prajit usor in ulei incins.Cand s-a rumenit putin se scoate intr-n vas si se lasa acoperit.Nu se insista cu prajitul intrucat se amareste daca e prea mult fiert.In uleiul unde am prajit ficatul punem ciupercile feliute si ceapa cu putina sare.Acoperim si fierbem la foc potrivit.Cand s-au inmuiat se adauga cuburile de mere.Dupa ce s-au patruns si merele adaugam bucatile de ficat si cana de vin. Se lasa la fiert inabusit.Se invarte energic astfel incat merele sa se pasesze si in felul acesta sa se lege sosul.Se mai fierbe maximum 10 minute impreuna.Se poate servi asa adaugand putina smantana dulce alaturi sau facem o garnitura de orez cu stafide

Garnitura de orez cu stafide

Ceapa taiata marunt se pune la topit in ulei cu putina apa, sare si piper din belsug.Orezul trebuie sa fie picant. Cand ceapa s-a inmuiat se dauga orezul spalat si se unduieste putin.Se stinge cu apa si se lasa la fiert.Cand este aproape inmuiat se dauga si stafidele.Se lasa la fiert,pana orezul s-a umflat complet si a absorbit toata apa.
Asezam orezul in gaoacea de gogosari la otet si il servim alaturi de mancarica de ficat cu ciuperci si sos de mere.


Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet se serveste la temeperatura camerii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Salata de cartofi cu ardei kapia copti
Bucataras.RO

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

Reteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...

Salata de cartofi cu ardei kapia copti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos