Iepure cu ciuperci

Carnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Ciupercile cons

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Carne de iepure cu os 2.000 kg
  • ciuperci proaspete 1.000kg sau conserva-0.500 kg
  • untura 0.200kg sau ulei 0.200 kg
  • faina 0.100 kg
  • ceapa 0.150 kg
  • morcovi 0.100 kg
  • telina radacina 0.100 kg
  • usturoi 0.025 kg
  • cimbru 0.001 kg
  • piper macinat 0.001 kg
  • foi de dafin 0.00025 kg
  • pasta de tomate 0.100 kg
  • vin rosu 0.100 l
  • sare 0.030 kg
  • bait 1.000 kg

Mod de preparare

Carnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Faina se cerne. Morcovii, telina radacina se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Carnea se portioneaza, se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei (100g) si apa (100ml. Dupa inabusire carnea se scoate separat,iar in jiul format se adauga morcovi, telina, apa (300ml)si se continua fierberea. Cand s-a redus cantitatea de lichid, se adauga pasta de tomate, usturoi, foi de dafin, piper, cimbru, faina dizolvata in apa(100ml) si jumatate din cantitatea de vin. Se adauga 500g bait strecurat, se continua fierberea 15-20 minute. Sosul se paseaza peste carne. Ciupercile se inabusa in untura sau ulei(100g) si se adauga peste bucatile de carne. Se introduce vasul in cuptor circa 15-20 minute si se adauga vin deasupra. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos din ciuperci.
Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Desert chec cu lamaie si mac
1
Prajituri

Desert chec cu lamaie si mac

Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...

Desert chec cu lamaie si mac
Muffins cu lime si ciocolata alba
2
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Capsuni la borcan
3
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Tiramisu la pahar
5
Prajituri

Tiramisu la pahar

Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!

Tiramisu la pahar
Parteneri
Cartofi gratinati
Bucataras.RO

Cartofi gratinati

Si de data aceasta va aduc o alta reteta simpla de cartofi noi facuti la cuptor. Am folosit aceleas amestec de condimente...

Cartofi gratinati
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii