Carnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Ciupercile cons
Carnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Faina se cerne. Morcovii, telina radacina se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Carnea se portioneaza, se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei (100g) si apa (100ml. Dupa inabusire carnea se scoate separat,iar in jiul format se adauga morcovi, telina, apa (300ml)si se continua fierberea. Cand s-a redus cantitatea de lichid, se adauga pasta de tomate, usturoi, foi de dafin, piper, cimbru, faina dizolvata in apa(100ml) si jumatate din cantitatea de vin. Se adauga 500g bait strecurat, se continua fierberea 15-20 minute. Sosul se paseaza peste carne. Ciupercile se inabusa in untura sau ulei(100g) si se adauga peste bucatile de carne. Se introduce vasul in cuptor circa 15-20 minute si se adauga vin deasupra. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos din ciuperci.
Se serveste cald.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii