Framantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curatati, spalati si scurgeti b
Framantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curatati, spalati si scurgeti bine de apa ciupercile, apoi taiati-le in feliute de circa 3-4mm grosime. Curatati, spalati si taiati ceapa, dupa care caliti-o 2-3 minute in 50ml ulei. Adaugati ciupercile, cimbrul, piperul, busuiocul, jumatate din legatura de patrunjel si potriviti de sare. Lasati sa se caleasca la foc potrivit pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci.
Intindeti din aluat 2 lipii cu diametrul de circa 25cm si grosimea de circa 6-7mm, apoi impartiti in mod egal ciupercile pe cele doua foi de aluat. Coaceti lipiile in cuptorul incins pana cand acestea se rumenesc bine.
Dupa ce le-ati scos din cuptor presarati imediat branza maruntita, patrunjelul ramas, tocat marunt si stropiti-le cu uleiul de masline ramas.
Alte retete recomandate:
Ciulama de ciuperci
Sote de ciuperci de post
Supa de ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii