Framantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curatati, spalati si scurgeti b
Framantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curatati, spalati si scurgeti bine de apa ciupercile, apoi taiati-le in feliute de circa 3-4mm grosime. Curatati, spalati si taiati ceapa, dupa care caliti-o 2-3 minute in 50ml ulei. Adaugati ciupercile, cimbrul, piperul, busuiocul, jumatate din legatura de patrunjel si potriviti de sare. Lasati sa se caleasca la foc potrivit pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci.
Intindeti din aluat 2 lipii cu diametrul de circa 25cm si grosimea de circa 6-7mm, apoi impartiti in mod egal ciupercile pe cele doua foi de aluat. Coaceti lipiile in cuptorul incins pana cand acestea se rumenesc bine.
Dupa ce le-ati scos din cuptor presarati imediat branza maruntita, patrunjelul ramas, tocat marunt si stropiti-le cu uleiul de masline ramas.
Alte retete recomandate:
Ciulama de ciuperci
Sote de ciuperci de post
Supa de ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii