Orez cu ciuperci

Se alege orezul, se spala in mai multe ape, se pune sa se caleasca usor in ulei fierbinte. Se lucreaza la foc mic. Se adauga apa calda sau supa de zar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceasca de ulei
  • 50 g (doua linguri) de unt
  • verdeata tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri de cascaval ras

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape, se pune sa se caleasca usor in ulei fierbinte. Se lucreaza la foc mic. Se adauga apa calda sau supa de zarzavat peste orez, in timp ce se caleste in ulei, ca sa nu se prinda de vas.

Pentru o cana de orez de 250 g e necesar 1 l de apa. Se adauga sare si citeva boabe de piper la fiert. Se fierbe la foc mic, miscind cratita din cind in cind.

Daca se umbla cu lingura in orez, bobul plesneste si mincarea capata un aspect urit.

Apoi se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun in vas emailat sa scada.

Inainte de a cali ciupercile, se poate cali o ceapa in unt. In amestecul de ceapa si ciuperci se pune sare. Se lucreaza cu vasul acoperit, la foc mic.

Cind ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga verdeata tocata marunt si putin piper macinat.

Se rastoarna crezul pregatit pe un platou, iar la mijlocul sau se face o adincitura in care se pun ciupercile. Se rade cascaval deasupra si se serveste totul cald.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Biftec la gratar cu ciuperci

Spaghetti cu rosii si ciuperci

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
1
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

De obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
Musaca in stil grecesc
2
Mancaruri cu legume

Musaca in stil grecesc

Pentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...

Musaca in stil grecesc
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii
3
Mancaruri cu carne

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii

O mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii
Rogolah, cornulete foarte fragede
4
Preparate dulci

Rogolah, cornulete foarte fragede

Rogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...

Rogolah, cornulete foarte fragede
Tort cu branza si frisca
5
Torturi

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...

Tort cu branza si frisca
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa