Paste cu ciuperci si dovlecei

Pastele cu ciuperci si dovlecei sunt absolut delicioase. O mancare cu paste rapida si savuroasa perfecta atat pentru pranz cat si pentru cina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Paste cu ciuperci si dovlecei

Ingrediente

  • 7 dovlecei mici
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri unt
  • 2 catei usturoi
  • pisati
  • 500 g paste
  • 2 linguri faina
  • 1 cana smantana
  • 1 cana supa pui
  • sare si piper dupa gust
  • frunze ceapa verde
  • tocate
  • parmezan

Mod de preparare

Spalati bine dovleceii si ciupercile, decojiti ceapa si le taiati in bucati mai mari, cat sa incapa in robotul de bucatarie, in care le veti pune la tocat,la o viteza mare, cat sa le faca fine. Puneti o tigaie medie pe foc, incingeti untul si sotati legumele, in care puneti si usturoiul. Adaugati o cana de supa de pui si fierbeti timp de 20 de minute.
Intre timp, puneti la fiert pastele, dupa metoda traditionala. In apa in care fierbeti pastele puneti sare si putin ulei, asteptati sa dea in clocot si apoi adaugati pastele, pe care le fierbeti al dente, timp de maxim 10 minute. Le scurgeti de apa fierbinte, le treceti printr-un jet rapid de apa rece si le scurgeti iar.
Reveniti la tigaia cu legume. Amestecati usor faina si smantana si mai lasati la fiert 10 minute, apoi turnati sosul cremos peste paste. Amestecati usor si serviti cu parmezan ras deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc