Tocana de hribi cu lapte de cocos

Cum transformi o tocana delicioasa si cremoasa de ciuperci intr-o mancare de post? Simplu! Folosesti lapte de cocos si ai o tocana de ciuperci de post delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tocana de hribi cu lapte de cocos

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 34 catei de usturoi
  • 50 g hribi deshidratati
  • 2 lg ulei
  • 5 lg lapte de cocos
  • 2 lg de faina
  • sare dupa gust
  • putin piper
  • condiment Vito
  • 1 lg frunze uscate de patrunjel

Mod de preparare

Intr-un bol cu apa calda punem hribii deshidratati la inmuiat, pana calim ceapa.
Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le punem la calit in tigaia incinsa cu 2 lg de ulei si 2 lg de apa. Pe parcurs mai adaugam apa cand e necesar. Lasam la foc pana ceapa devine translucida.
Cand ceapa si usturoiul sunt calite, scoatem hribii din apa, ii stoarcem si ii tocam cat de marunt dorim. Ii adaugam in tigaie si punem apa peste ei cat sa ii acopere. Condimentam putin cu sare si Vito. Acoperim cu capac.
Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mediu spre mare (sau pana sunt fierti hribii).
Separat intr-un bol micut punem 2 lg de faina si adaugam treptat cele 5 lg de lapte de cocos (ca la maioneza) avand grija sa nu se faca cocoloase. Eu folosesc lapte de cocos TaoTao luat din Kaufland. Pretul este in jur de 7 lei si il gasiti la raftul cu produse asiatice.
Turnam amestecul de faina cu lapte de cocos peste hribi, amestecam usor intr-un singur sens si mai lasam 2 minute la fiert.
Apoi luam de pe foc, adaugam putin piper, gustam de sare si mai adaugam daca este nevoie, adaugam patrunjelul, amestecam si e gata.

Cele doua functii care ma atrag ale aparatului Philips Multicooker sunt: functia 3D care perimite incalzirea uniforma a mancarii si cronometrului de presetare care imi ofera libertate de miscare


Servim tocana de hribi calda, langa piure, pilaf, mamaliga, sau ... pur si simplu, cu paine si atat :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Desert cu capsuni
Bucataras.RO

Desert cu capsuni

Aveam asa o pofta de tiramisu, de cremsnit si de capsuni si oarecum le-am combinat

Desert cu capsuni
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!