Tort de clatite cu ciuperci si cascaval

Tortul de clatite cu ciuperci si cascaval poate fi preparat atat ca si fel principal cat si ca aperitiv, pentru orice ocazie festiva. Ca si orice reteta de clatite, sunt usor de preparat, si foarte delicioase.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tort de clatite cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 200 ml lapte
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ciuperci
  • 50 g cascaval
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • O foaie de dafin
  • 200 ml smantana
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Orice reteta de tort este speciala dar cand aceasta devine aperitiv fii sigura ca o sa spargi gura targului.

Tortul din clatite cu ciuperci si cascaval este o reteta potrivita pentru micul-dejun. Pentru a realiza clatitele, se bat ouale cu sare, o lingura de ulei si vinul. Se adauga treptat faina si laptele, amestecand pentru a evita cocoloasele. Se pune ulei intr-o tigaie si  se fac clatitele. Se pun intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte.

Ciupercile si cepele se toaca marunt si se pun la calit in ulei incins. Dupa ce apa se evapora, se adauga vinul si codimentele, dupa gust. Se tine pe foc pana scade. Se ia de pe foc si se adauga patrunjel tocat si smantana.

Intr-un vas termorezistent se presara cascaval ras si aseaza o clatita. Peste se toarna un strat de umplutura si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie o clatita acoperita cu cascaval.

Se pune la cuptor pentru 5-7 minute.


Tortul de clatite cu ciuperci si cascaval se serveste felii, cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide