Caracatita cu sos si macaroane scurte

In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune n

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • caracatita
  • 1 ceapa mare sau doua mai mici
  • suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • putin usturoi (la alegere)
  • sare si piper

Mod de preparare

In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste in apa sarata si carnea ei e sarata de la natura. Cind se evaporeaza toata apa obtinuta prin "fierberea" caracatitei, se ia de pe foc si se taie in bucatele mici, ca o maslina. Separat se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga sosul de rosii, se stinge cu vinul si daca e nevoie se adauga si putina apa. Se pune caracatita taiata cubulete. Se pune sare cu grija sa nu fie prea sarata mincarea, si piper dupa gust.


Se fierb 500 gr macaroane... aici se spun scurte... sint macaroane cu gaura(!) mici cit unghia! Daca nu se gaseste asa ceva, se pun cele mai mici macaroane gasite pe piata. La sfirsit se amesteca sosul obtinut cu macaroanele. Nu se recomanda brinza rasa ca la alte macaroane ... caracatita e considerata "peste" si nu e indicat sa se combine!

Asta e cea mai traditionala reteta cu carne de caracatita.

Se mai face si la gratar cu carbuni, cind se coace se taie in bucatele mici si se stropeste cu un amestec de ulei, otet si cimbru (oregan!).

Asa e doar un aperitiv si insoteste diferite bauturi mai tari!



Un alt mod,care e unul din preferatele mele e asa numitul STIFADO! Adica cu ceapa arpagic!

Se pune de seara in apa 1/2 kg arpagic. A doua zi va fi o joaca curatarea lui! Se caleste arpagicul la fel ca la orice mincare, se pune sos de rosii sau rosii proaspete, bine coapte, taiate in cubulete. Caracatita se pregateste ca in prima reteta si la fel, taiata se adauga in sos sare, piper si citeva foi de dafin. Se adauga si putina apa cand fierbe. Se poate servi insotit de orez fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide