In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune n
In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste in apa sarata si carnea ei e sarata de la natura. Cind se evaporeaza toata apa obtinuta prin "fierberea" caracatitei, se ia de pe foc si se taie in bucatele mici, ca o maslina. Separat se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga sosul de rosii, se stinge cu vinul si daca e nevoie se adauga si putina apa. Se pune caracatita taiata cubulete. Se pune sare cu grija sa nu fie prea sarata mincarea, si piper dupa gust.
Se fierb 500 gr macaroane... aici se spun scurte... sint macaroane cu gaura(!) mici cit unghia! Daca nu se gaseste asa ceva, se pun cele mai mici macaroane gasite pe piata. La sfirsit se amesteca sosul obtinut cu macaroanele. Nu se recomanda brinza rasa ca la alte macaroane ... caracatita e considerata "peste" si nu e indicat sa se combine!
Asta e cea mai traditionala reteta cu carne de caracatita.
Se mai face si la gratar cu carbuni, cind se coace se taie in bucatele mici si se stropeste cu un amestec de ulei, otet si cimbru (oregan!).
Asa e doar un aperitiv si insoteste diferite bauturi mai tari!
Un alt mod,care e unul din preferatele mele e asa numitul STIFADO! Adica cu ceapa arpagic!
Se pune de seara in apa 1/2 kg arpagic. A doua zi va fi o joaca curatarea lui! Se caleste arpagicul la fel ca la orice mincare, se pune sos de rosii sau rosii proaspete, bine coapte, taiate in cubulete. Caracatita se pregateste ca in prima reteta si la fel, taiata se adauga in sos sare, piper si citeva foi de dafin. Se adauga si putina apa cand fierbe. Se poate servi insotit de orez fiert.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateSe bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacaoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcRadem merele si le punem la calit impreuna cu zaharul si putina scortisoara, cand sunt gata le lasam la racorit. Mixam untul...
Prajiturica Suflet MerosNu am mai pregatit raffaello de cativa ani, iar acum de sarbatori, am zis ca este cazul sa le pregatesc. Mi-am dorit sa le...
Desert bomboane Raffaello cu indulcitorReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii