Midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore. Dupa aceea se pun intr-o cratita mare in care este ulei de masline fierbinte. Se arunca in uleiu
Midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore. Dupa aceea se pun intr-o cratita mare in care este ulei de masline fierbinte. Se arunca in uleiul foarte incins midiile (atentie va sari uleiul la contactul cu apa de pe scoici). Imediat dupa ce ati spus scoicile, adaugati ceapa, chilii si usturoiul foarte marunt tocate, impreuna cu 2 crengute de rozmarin si cateva de cimbru, apoi cantitatea de vin. Se lasa sa fiarba cam 3-4 minute si urmariti ca toate scoicile sa fie deschise amestecandu-le din cand in cand. Dupa fierbere, scoateti scoicile, iar sosul ramas treceti-l printr-o strecuratoare deasa pentru a-l filtra de impuritati. Ardeii se curata de seminte si se taie in bucati medii, se pune ulei de masline intr-o oala, se adauga ardeii si se calesc pentru putin timp, dupa care puneti sosul ramas de la scoici si fierbeti impreuna timp de 5 minute. Se adauga sosul de tomate, cateva crengute de patrunjel (cu tot cu tulpina nu doar frunzele dar nu prea mult pentru nu se taia din gust ) se lasa totul la fiert timp de 10 minute la foc puternic apoi cand e aproape gata se potriveste de sare, se ia de pe foc si se mixeaza pentru a obtine un sos omogen. Se pun pastele la fiert in apa, intr-o tigaie se reincalzeste sosul impreuna cu midiile, fasii subtiri de ardei rosu (care in prealabil se decojesc de pielita, iar pentru asta indicat ar fi sa ii coaceti putin la fel ca si cum ii faceti pentru salata de ardei copti) tulpina de telina taiata foarte subtire, patrunjel marunt tocat si zeama de lamaie!
Se pun pastele fierte in sos se amesteca impreuna, apoi se servesc fierbinti.
Alte retete recomandate:
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteO prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.
Desert prajitura cu ricotta si smochineDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii