Linguini cu midii

Midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore. Dupa aceea se pun intr-o cratita mare in care este ulei de masline fierbinte. Se arunca in uleiu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Linguini cu midii

Ingrediente

  • 2kg midii
  • 2-3 ardei grasi rosii
  • 600-800 ml vin alb sec
  • 10 catei de usturoi
  • 1chilli
  • jumatate de tulpina de telina
  • 1 ceapa
  • rosmarin
  • cimbru (proaspat de preferat)
  • patrunjel
  • suc de lamaie
  • linguini
  • ulei de masline
  • 500 ml sos de tomate

Mod de preparare

Midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore. Dupa aceea se pun intr-o cratita mare in care este ulei de masline fierbinte. Se arunca in uleiul foarte incins midiile (atentie va sari uleiul la contactul cu apa de pe scoici). Imediat dupa ce ati spus scoicile, adaugati ceapa, chilii si usturoiul foarte marunt tocate, impreuna cu 2 crengute de rozmarin si cateva de cimbru, apoi cantitatea de vin. Se lasa sa fiarba cam 3-4 minute si urmariti ca toate scoicile sa fie deschise amestecandu-le din cand in cand. Dupa fierbere, scoateti scoicile, iar sosul ramas treceti-l printr-o strecuratoare deasa pentru a-l filtra de impuritati. Ardeii se curata de seminte si se taie in bucati medii, se pune ulei de masline intr-o oala, se adauga ardeii si se calesc pentru putin timp, dupa care puneti sosul ramas de la scoici si fierbeti impreuna timp de 5 minute. Se adauga sosul de tomate, cateva crengute de patrunjel (cu tot cu tulpina nu doar frunzele dar nu prea mult pentru nu se taia din gust ) se lasa totul la fiert timp de 10 minute la foc puternic apoi cand e aproape gata se potriveste de sare, se ia de pe foc si se mixeaza pentru a obtine un sos omogen. Se pun pastele la fiert in apa, intr-o tigaie se reincalzeste sosul impreuna cu midiile, fasii subtiri de ardei rosu (care in prealabil se decojesc de pielita, iar pentru asta indicat ar fi sa ii coaceti putin la fel ca si cum ii faceti pentru salata de ardei copti) tulpina de telina taiata foarte subtire, patrunjel marunt tocat si zeama de lamaie!


Se pun pastele fierte in sos se amesteca impreuna, apoi se servesc fierbinti.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de fasole boabe uscate
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe uscate

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...

Ciorba de fasole boabe uscate
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos