Pentru inceput, midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore, apoi intr-o cratita mare se pune ulei de masline si se incinge la foc puternic pana in
Pentru inceput, midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore, apoi intr-o cratita mare se pune ulei de masline si se incinge la foc puternic pana incepe sa iasa fum, (la propriu, nu glumesc) dupa care se arunca in uleiul foarte incins midiile (atentie fiindca va sari uleiul la contactul cu apa de pe scoici).
Imediat dupa ce ati spus scoicile, adaugati ceapa, chilii si usturoiul foarte marunt tocate, impreuna cu 2 crengute de rozmarin si cateva de cimbru apoi cantitatea de vin.
Se lasa sa fiarba cam 3 -4 minute si urmariti ca toate scoicile sa fie deschise amestecandu-le din cand in cand.
Dupa fierbere, scoate-ti scoicile, iar sosul ramas treceti-l printr-o strecuratoare deasa pentru a-l filtra de impuritati.
Ardeii se curata de seminte si se taie in bucati medii, se pune ulei de masline intr-o oala, se adauga ardeii si se calesc pentru putin timp, dupa care puneti sosul ramas de la scoici si fierbeti impreuna timp de 5 minute.
Se adauga sosul de tomate cateva crengute de patrunjel (cu tot cu tulpina nu doar frunzele dar nu prea mult pentru nu se taia din gust), se lasa totul la fiert timp de 10 minute la foc puternic apoi spre gata se potriveste de sare.
Se ia de pe foc si se mixeaza cu mixerul pentru a obtine un sos omogen. Se pun pastele la fiert in apa, intr-o tigaie se reincalzeste sosul impreuna cu midii, fasii subtiri de ardei rosu (care in prealabil se decojesc de pielita iar pentru asta indicat ar fii sa ii coaceti putin la fel ca si cum ii faceti pentru salata de ardei copti), tulpina de telina taiata foarte subtire, patrunjel marunt tocat si zeama de lamaie!
Se pun pastele fierte in sos se amesteca impreuna, apoi se servesc fierbinti!
Reteta propusa de: Koch
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...
Steluțe sărate a la TimeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii